Vege chroni nie tylko zwierzęta

Vege pomaga walczyć z ociepleniem klimatu

Coraz bardziej popularny ruch Vege stymuluje nowe dziedziny nauki do poszukiwań substytutów mięsa i produktów odzwierzęcych. Ratując zwierzęta Vege skutecznie walczy z efektem cieplarnianym i odkrywa przed nami olbrzymi potencjał świata roślin.

Wegańskie pyszności z białka Nature’s Fynd

Wegańskie pyszności z białka Nature’s Fynd

Badania prowadzone przez NASA na potrzeby eksploracji odległego kosmosu nie zawsze dla wszystkich zrozumiałe, prędzej czy później wracają do nas jako realne i przydatne innowacje, jak diody LED czy popularne rzepy. Również w dziedzinie żywienia loty w kosmos stają się coraz lepszym biznesem na Ziemi.

  • food
  • news
  • technologie
Roślinny zamiennik jajek Simply Eggless

Roślinny zamiennik jajek Simply Eggless

Można wymienić mnóstwo powodów, dla których roślinne zamienniki jajek, dobrze znane wśród wegan, powinny zainteresować także i nas. Zdrowie, klimat i rzecz jasna kury, to dopiero początek listy korzyści z rezygnacji z dotychczasowych nawyków żywieniowych i przechodzenia na dietę z gruntu roślinną.

  • food
  • technologie
Alternatywne białka roślinne zamiast mięsa Heura® Foods

Alternatywne białka roślinne zamiast mięsa Heura® Foods

Zmiana obecnego systemu żywnościowego na bardziej zrównoważony, zdrowy i odżywczy, oznacza w naszej diecie wyraźny zwrot w kierunku roślin, przy jednoczesnej rezygnacji z mięsa. Rośliny to samo zdrowie, wszyscy to wiemy, ale rezygnacja z mięsa jednak słabo nam wychodzi, alternatywne rozwiązania wciąż są potrzebne.

  • food
  • news
  • technologie
Roślinne alternatywy sera Dreamfarm

Roślinne alternatywy sera Dreamfarm

Lepsza, smaczniejsza i bardziej zrównoważona przyszłość naszej codziennej diety będzie bardziej roślinna i o wiele mniej zależna od zwierząt. Weganie już dzisiaj wiedzą co jest lepsze dla naszego zdrowia i całej planety, bez poświęcania tego co ważne, bogactwa smaku i wyglądu potraw.

  • food
  • news
Wegańskie pyszności z Finlandii MeEat

Wegańskie pyszności z Finlandii MeEat

Przyszłość należy do roślin i od roślin również zależy, bez nich sobie nie poradzimy, a zwłaszcza w kuchni. Kto lubi roślinne menu, ten nie musi niczego zmieniać, natomiast zwolennicy mięsa wciąż mają szansę i czas na adaptację swoich nawyków do aktualnych trendów żywieniowych. Niektórym wegańskim pysznościom nie sposób się oprzeć.

  • food
  • news
  • technologie
Wegańskie dania dla mięsożerców Meatless Farm

Wegańskie dania dla mięsożerców Meatless Farm

Zgodnie z opinią lekarzy dietetyków i ekologów, ograniczenie spożycia mięsa ma sens i przełoży się na poprawę naszego zdrowia oraz stan środowiska naturalnego. Jeśli do tego dołożymy dobrostan zwierząt, co dla wegan ma decydujące znaczenie, to suma korzyści warta jest wyrzeczeń.

  • food
  • news
Wegańskie zamienniki serów Formo

Wegańskie zamienniki nabiału Formo

Ekstremalne zjawiska wywołane przez postępujące w najlepsze ocieplenie klimatu, to zaledwie pierwszy dzwonek ostrzegawczy i przedsmak tego, co jeszcze przed nami. Instynkt samozachowawczy podpowiada nam, że coś należy zrobić i faktycznie, rozkręca się koło ekologicznych rozwiązań, czerpiących inspirację ze świata roślin i bogactwa natury.

  • food
  • technologie

Wegański fast food Neat Burger

Zdrowy styl życia lubi dietę roślinną i unika mięsa, tak radzą lekarze i ekologiczne trendy. Ocieplenie klimatu i choroby cywilizacyjne, to suma błędów wielu pokoleń i wygląda na to, że bez rozsądnych decyzji z naszej strony nic się samo nie zmieni na lepsze.

  • food
  • news
  • startup
Wegański łosoś Oshi

Wegański łosoś Oshi

Roślinne zamienniki owoców morza radzą sobie zdecydowanie lepiej niż alternatywy mięsa. Ostatnio to całkiem dochodowy interes, który przyciąga uwagę rynkowych graczy i znanych influencerów. Filety z ryby, która nie pływała w wodzie, będą coraz częściej gościć w naszym menu.

  • food
  • startup
Wegańskie owoce morza i ryby Revo Foods

Wegańskie owoce morza i ryby Revo Foods

Powszechne przekonanie, że​ produkty pochodzenia zwierzęcego są zdrowsze niż produkty wegańskie, czyli roślinne alternatywy białek, niestety coraz bardziej mija się z prawdą. Badania laboratoryjne dowodzą niezbicie, że konwencjonalny łosoś zawiera szkodliwe ilości toksyn, jak rtęć czy dioksyny, które kumulują się w organizmie człowieka, zagrażając naszemu zdrowiu. Z pomocą przychodzą rośliny.

  • food
  • news
  • technologie

Zgłoś swój eko biznes. Napisz do nas