Vege chroni nie tylko zwierzęta

Vege pomaga walczyć z ociepleniem klimatu

Coraz bardziej popularny ruch Vege stymuluje nowe dziedziny nauki do poszukiwań substytutów mięsa i produktów odzwierzęcych. Ratując zwierzęta Vege skutecznie walczy z efektem cieplarnianym i odkrywa przed nami olbrzymi potencjał świata roślin.

Roślinny zamiennik jajek Simply Eggless

Roślinny zamiennik jajek Simply Eggless

Można wymienić mnóstwo powodów, dla których roślinne zamienniki jajek, dobrze znane wśród wegan, powinny zainteresować także i nas. Zdrowie, klimat i rzecz jasna kury, to dopiero początek listy korzyści z rezygnacji z dotychczasowych nawyków żywieniowych i przechodzenia na dietę z gruntu roślinną.

  • food
  • technologie
Alternatywne białka roślinne zamiast mięsa Heura® Foods

Alternatywne białka roślinne zamiast mięsa Heura® Foods

Zmiana obecnego systemu żywnościowego na bardziej zrównoważony, zdrowy i odżywczy, oznacza w naszej diecie wyraźny zwrot w kierunku roślin, przy jednoczesnej rezygnacji z mięsa. Rośliny to samo zdrowie, wszyscy to wiemy, ale rezygnacja z mięsa jednak słabo nam wychodzi, alternatywne rozwiązania wciąż są potrzebne.

  • food
  • news
  • technologie
Roślinne alternatywy sera Dreamfarm

Roślinne alternatywy sera Dreamfarm

Lepsza, smaczniejsza i bardziej zrównoważona przyszłość naszej codziennej diety będzie bardziej roślinna i o wiele mniej zależna od zwierząt. Weganie już dzisiaj wiedzą co jest lepsze dla naszego zdrowia i całej planety, bez poświęcania tego co ważne, bogactwa smaku i wyglądu potraw.

  • food
  • news
Wegańskie pyszności z Finlandii MeEat

Wegańskie pyszności z Finlandii MeEat

Przyszłość należy do roślin i od roślin również zależy, bez nich sobie nie poradzimy, a zwłaszcza w kuchni. Kto lubi roślinne menu, ten nie musi niczego zmieniać, natomiast zwolennicy mięsa wciąż mają szansę i czas na adaptację swoich nawyków do aktualnych trendów żywieniowych. Niektórym wegańskim pysznościom nie sposób się oprzeć.

  • food
  • news
  • technologie
Wegańskie dania dla mięsożerców Meatless Farm

Wegańskie dania dla mięsożerców Meatless Farm

Zgodnie z opinią lekarzy dietetyków i ekologów, ograniczenie spożycia mięsa ma sens i przełoży się na poprawę naszego zdrowia oraz stan środowiska naturalnego. Jeśli do tego dołożymy dobrostan zwierząt, co dla wegan ma decydujące znaczenie, to suma korzyści warta jest wyrzeczeń.

  • food
  • news
Wegańskie zamienniki serów Formo

Wegańskie zamienniki nabiału Formo

Ekstremalne zjawiska wywołane przez postępujące w najlepsze ocieplenie klimatu, to zaledwie pierwszy dzwonek ostrzegawczy i przedsmak tego, co jeszcze przed nami. Instynkt samozachowawczy podpowiada nam, że coś należy zrobić i faktycznie, rozkręca się koło ekologicznych rozwiązań, czerpiących inspirację ze świata roślin i bogactwa natury.

  • food
  • technologie

Wegański fast food Neat Burger

Zdrowy styl życia lubi dietę roślinną i unika mięsa, tak radzą lekarze i ekologiczne trendy. Ocieplenie klimatu i choroby cywilizacyjne, to suma błędów wielu pokoleń i wygląda na to, że bez rozsądnych decyzji z naszej strony nic się samo nie zmieni na lepsze.

  • food
  • news
  • startup
Wegański łosoś Oshi

Wegański łosoś Oshi

Roślinne zamienniki owoców morza radzą sobie zdecydowanie lepiej niż alternatywy mięsa. Ostatnio to całkiem dochodowy interes, który przyciąga uwagę rynkowych graczy i znanych influencerów. Filety z ryby, która nie pływała w wodzie, będą coraz częściej gościć w naszym menu.

  • food
  • startup
Wegańskie owoce morza i ryby Revo Foods

Wegańskie owoce morza i ryby Revo Foods

Powszechne przekonanie, że​ produkty pochodzenia zwierzęcego są zdrowsze niż produkty wegańskie, czyli roślinne alternatywy białek, niestety coraz bardziej mija się z prawdą. Badania laboratoryjne dowodzą niezbicie, że konwencjonalny łosoś zawiera szkodliwe ilości toksyn, jak rtęć czy dioksyny, które kumulują się w organizmie człowieka, zagrażając naszemu zdrowiu. Z pomocą przychodzą rośliny.

  • food
  • news
  • technologie
Wegańskie sery Mondarella

Wegańskie sery Mondarella

Ekologiczny dylemat, co ważniejsze, przyjemności kulinarne, czy walka o środowisko naturalne, nie musi już przypominać hamletowskiego dramatu. Dzięki następnej generacji roślinnych alternatyw produktów zwierzęcych, jak mięso lub sery, możemy nadal cieszyć się ich smakiem, nie czyniąc szkody środowisku.

  • food
  • news

Zgłoś swój eko biznes. Napisz do nas