Wegańskie pyszności z Finlandii MeEat
Przyszłość należy do roślin i od roślin również zależy, bez nich sobie nie poradzimy, a zwłaszcza w kuchni. Kto lubi roślinne menu, ten nie musi niczego zmieniać, natomiast zwolennicy mięsa wciąż mają szansę i czas na adaptację swoich nawyków do aktualnych trendów żywieniowych. Niektórym wegańskim pysznościom nie sposób się oprzeć.
Żywność plant based z roślin strączkowych
Wegańskie pyszności z Finlandii MeEat
Aby obecny system żywieniowy przestawić na bardziej zrównoważony kierunek, trzeba nim dobrze potrząsnąć, mając w zanadrzu silne argumenty do wykorzystania. Produkując wyłacznie smaczne dla wielu osób produkty roślinne, które mają mniejszy wpływ na naszą planetę, możemy zastąpić mięso bardziej zrównoważonymi alternatywami. Firma MeEat, producent i dystrybutor roślinnych alternatyw mięsnych, zaczynała od sprowadzania do Finlandii najnowszych produktów izraelskiej firmy Redefine Meat, uznawanych w branży za najlepsze.
Żywność plant based z roślin strączkowych MeEat
Wierząc, że przyszłość należy do roślin MeEat opracowała własną technologię tworzenia pysznych i zrównoważonych produktów z roślin, którymi może cieszyć się każdy, a mięso da się zastąpić zrównoważonymi alternatywami, bez straty dla smaku i jakości potraw. Tak powstały uniwersalne i smaczne białka roślinne MUU Fava™, które nie wymagają długiej listy składników, zawierają wyłącznie sfermentowany fiński bób, sól i wodę, czasem także fasolę i przyprawy. Dzięki ofercie MeEat, restauracje w Helsinkach zyskają dostęp do różnorodnych roślinnych alternatyw mięsa w kawałkach i mielonego, których smak i konsystencja będą nie do odróżnienia od mięsa zwierzęcego.
Alternatywa mięsa z bobu fińskiej marki MeEat
MUU Fava to czysty produkt z etykietą Heart Label, czyli zdrowy dla serca, bez dodatków, E-kodów i konserwantów. Bób i fasola MUU Fava™ nadają się jako źródło białka do wszelkiego rodzaju potraw z kurczakiem, mięsem, tofu lub innymi roślinnymi białkami. Można je podawać zarówno w większych kawałkach samodzielnie, lub jako dodatki do innych potraw, twarożków, zup, czy makaronów, nie zmieniając tradycyjnych przepisów. Mogą stanowić składnik nadzienia do pierogów czy pieczonych ziemniaków, sprawdzą się także jako dodatek do koktajli owocowych, uzupełniając skład o porcję zdrowego roślinnego białka.
Białko roślinne MUU Fava to produkt z etykietą Heart Label, zdrowy dla serca, bez dodatków, E-kodów i konserwantów
Bogata oferta produktów MUU Fava wprowadza do profesjonalnych kuchni pyszne rozwiązania na bazie roślin, idealne do wszystkich typów przyrządzania potraw, gotowania, pieczenia czy smażenia. Dla wegan to powód do radości, bo poszerza się paleta kulinarnych możliwości, dla innych to szansa na wykonanie kolejnego kroku na drodze ku diecie bezmięsnej, która nie musi być nudna i pełna wyrzeczeń. To symboliczne, że od niedawna każdego roku 10 lutego obchodzimy Światowy Dzień Roślin Strączkowych, dla podniesienia znaczenia roślin strączkowych dla odżywiania, bezpieczeństwa żywnościowego i zrównoważonego rolnictwa. Dlaczego rośliny strączkowe zasługują na swój własny dzień:
- Wartość odżywcza - rośliny strączkowe są doskonałym źródłem białka, błonnika, witamin i minerałów. Rośliny strączkowe są naprawdę dobrym i odżywczym źródłem białka i innych substancji odżywczych, zwłaszcza jeśli stosuje się dietę roślinną.
- Przyjazne dla środowiska - rośliny strączkowe wiążą azot w glebie, co zmniejsza potrzebę stosowania nawozów, a także sprawia, że rolnictwo staje się bardziej zrównoważone i przyjazne dla klimatu.
- Bezpieczeństwo żywnościowe - rośliny strączkowe są niedrogim i pożywnym źródłem białka, które może pomóc w walce z niedożywieniem, szczególnie w biednych krajach.
- Przygotowanie się na zmianę klimatu - rośliny strączkowe są bardzo odporne na suszę i zmienne warunki pogodowe, co czyni je interesującą rośliną pod kątem adaptacji do zmiany klimatu.
Bogata oferta produktów MUU Fava wprowadza do kuchni pyszne rozwiązania na bazie roślin, idealne do wszystkich typów przyrządzania potraw, gotowania, pieczenia czy smażenia nie tylko dla wegan.