Wegańskie sery Mondarella

Ekologiczny dylemat, co ważniejsze, przyjemności kulinarne, czy walka o środowisko naturalne, nie musi już przypominać hamletowskiego dramatu. Dzięki następnej generacji roślinnych alternatyw produktów zwierzęcych, jak mięso lub sery, możemy nadal cieszyć się ich smakiem, nie czyniąc szkody środowisku.

Sery plant-based z Berlina

Wegańskie sery Mondarella

Wegańskie sery Mondarella

Roślinne alternatywy białek zwierzęcych nabierają rozpędu w dostarczaniu coraz lepszych wrażeń organoleptycznych, to dobra wiadomość, bo nasze przywiązanie do tradycji kulinarnych jest największym hamulcem postępu na drodze odnowy środowiska naturalnego. Aby przekonać do zmiany żywieniowych nawyków w kierunku żywności alternatywnej, trzeba mieć naprawdę mocne argumenty, jak smak, konsystencja i tak zwane ogólne wrażenie pierwszego kontaktu.

Wegańskie sery Mondarella

Założona trzy lata temu niemiecka firma Mondarella odnotowała przychody w wysokości 80 000 euro, w następnym roku przychody wzrosły o 400% (400 000 euro) a w 2023 roku osiągnęły poziom 2 mln euro

Ta sztuka udała się nadzwyczaj dobrze zespołowi niemieckiej firmy Mondarella z Berlina, który z miłości do sera wziął się za jego roślinną alternatywę naprawdę poważnie, wypuszczając na rynek w 2021 roku całą kolekcję alternatyw o wrażeniach smakowych „Prawdziwego Sera”. Przepis na serowy sukces jest dość prosty, w 100% naturalne składniki, dobra technologia i czysta etykieta. Następna generacja roślinnych alternatyw serów powstaje z migdałów z wykorzystaniem fermentacji i drożdży oraz naturalnych dodatków smakowych. Mozzarella, sery miękkie i sery do grillowania, topią się i ciągną całkiem jak prawdziwe, oferując pyszny smak i konsystencję, doskonale sprawdzają się w gastronomii, jako zdrowe i w 100% naturalne sery roślinne, wolne od glutenu, mleka i soi. A zalety?

WEGAŃSKIE

Produkty Mondarella mają sprawić, że świat będzie smaczniejszy, ale z dodatkową korzyścią, są one również znacznie bardziej zasobooszczędne niż ich mleczni „poprzednicy”

CZYSTA ETYKIETA

Do produkcji serów używane są wyłącznie wysokiej jakości, naturalne składniki. Bez wypełniaczy, bez uwodornionych tłuszczy i sztucznych aromatów

WYSOKA JAKOŚĆ

Doskonały smak i wysokie standardy jakości, sery Mondarella zachwycają najlepszymi składnikami, delikatnym przetwarzaniem i dbałością o szczegóły.

Szeroki asortyment serów Mondarella imponuje wyglądem i asortymentem, obejmuje kilkanaście pozycji i jest w stanie zaspokoić różnorodne potrzeby kulinarne smakoszy, na zimno, na ciepło, z makaronem lub z pieca. Warto wymienić choćby kilka najbardziej charakterystycznych gatunków:

Wegańskie sery Mondarella

Sery plant based Mondarella z Berlina z migdałów z wykorzystaniem fermentacji i drożdży oraz naturalnych dodatków smakowych

  • Mondarella Classic - sztandarowy produkt oparty na włoskim przepisie na mozzarellę, wykonany z najlepszych składników pochodzenia roślinnego. Pierwsza na świecie mozzarella na bazie migdałów – często kopiowana i niezrównana w smaku.
  • Mondarella Soft Blanc - klasyczny francuski ser pleśniowy miękki, wyłącznie w 100% roślinny. Dzięki kremowej konsystencji ta szlachetna pleśń daje wyjątkowe odczucie w ustach. Najlepiej smakuje na kocu piknikowym ze świeżą bagietką. Jest też dostępny z kolorowym pieprzem.
  • Mondarella Gratinello - rozpływa się i ciągnie jak zwykły ser zapiekany tyle, że w 100% roślinny i naturalny. Idealny do dań zapiekanych, pizzy i wszystkiego, co wymaga odpowiedniego roztopienia.
  • Mondarella Pastasan - doskonały dodatek niemal do wszystkiego, serowy i pikantny, sprawia że każde danie staje się lepsze. Szczególnie nadaje się do kuchni włoskiej, jako dodatek do makaronów. Dzięki zawartości około 20% białka jest również niezwykle bogaty w składniki odżywcze.
  • Mondarella Ofen Blanc - zimowy klasyk z piekarnika w nowej interpretacji, w 100% roślinny i w 100% naturalny. Cudownie kremowy, idealnie smakuje z żurawiną, do maczania z ciepłym pieczywem lub ze świeżą sałatką.
  • Mondarella Grill Blanc - innowacja kulinarna na letnie imprezy wzorowana na francuskim miękkim serze, zamiast na zimny talerz serów, ta nowa propozycja trafia jednak na grilla. Doskonale komponuje się z grillowanymi warzywami lub świeżą sałatką. Jak wszystkie sery Mondarella jest w 100% roślinny i wykonany z naturalnych składników.

Wegańskie sery Mondarella

Mondarella Pastasan - doskonały dodatek niemal do wszystkiego, serowy i pikantny, sprawia że każde danie staje się lepsze. Idealne w kuchni włoskiej, jako dodatek do makaronów

Asortyment serów roślinnych Mondarella jest imponujący, zarówno dla konsumentów indywidualnych, jak i profesjonalistów, przepisy kulinarne na stronie działają na zmysły, więc najlepiej po prostu spróbować samemu. Według Mondarella przyszłość ma smak sera, oczywiście roślinnego!

Wegańskie sery Mondarella

Szeroki asortyment serów Mondarella imponuje wyglądem i asortymentem, obejmuje kilkanaście pozycji i jest w stanie zaspokoić różnorodne potrzeby kulinarne smakoszy.

Masz uwagi. Napisz do nas :)

Zgłoś swój eko biznes. Napisz do nas