Wegańskie jajka bez kury Yo Egg
Niszowy do niedawna ruch Vege zaczyna urastać do całkiem rozsądnej alternatywy dla tradycyjnej kuchni przepełnionej produktami, które zawdzięczamy zwierzętom. W szybkim tempie przybywa w menu pozycji o roślinnym rodowodzie, które są nie tylko zdrowe, ale też niezwykle apetyczne, oferując bogactwo kulinarnych przeżyć, niedostępne dla dań z produktów zwierzęcych. Duża w tym zasługa mediów społecznościowych, które stopniowo przygotowują nas do bezbolesnej transformacji kulinarnych nawyków na poziom bezpieczny dla nas i planety.
Jajka na bazie roślin, bez cholesterolu, idealne do gotowania
Wegańskie jajka roślinne firmy Yo Egg
W przestrzeni żywności alternatywnej, opartej o bogactwo roślin robi się coraz bardziej tłoczno. Produkty zarezerwowane dotychczas dla produkcji zwierzęcej zyskują wegańskie odpowiedniki, które w niczym nie ustępują oryginałom, są zdrowsze dla nas, lepsze dla zwierząt i klimatu. Jaja kurze, najbardziej powszechny produkt żywieniowy na świecie, dość długo opierały się próbie zastąpienia przez wegańskie alternatywy, ale i one musiały w końcu zderzyć się z postępem biotechnologii.
Yo Egg wegańskie jajko w koszulce "The Poached One" z ciecierzycy i białka sojowego, wraz z olejem słonecznikowym, skrobią ziemniaczaną, wodą i kilkoma innymi składnikami, jest pierwszym całym jajkiem na rynku roślinnym
PLANT B Egg, JUST Egg, podobnie jak inne wegańskie zamienniki jajek, zdobywają swoje miejsce na rynku i naszych talerzach, przekonują wygodą stosowania, smakiem i prozdrowotnymi właściwościami, nie wspominając o walorach pozakulinarnych, jak dobrostan zwierząt czy klimat. Kolejny gracz na rynku wegańskich zamienników jajek, izraelska firma Yo Egg oferuje jeszcze większe zbliżenie do natury, wegańskie jajko w koszulce. Jajko z ciecierzycy i białka sojowego, wraz z olejem słonecznikowym, skrobią ziemniaczaną, wodą i kilkoma innymi składnikami, jest pierwszym całym jajkiem na rynku roślinnym. Jak dotąd zamienniki jajek były dostępne głównie w postaci proszku lub płynu, ale Yo Egg zapewnia to, co firma nazywa „doświadczeniem całych jaj”.
Yo Egg - Idealne białko, idealne żółtko, razem w jednej wspaniałej, jajecznej harmonii
Yo Egg, PLANT B Egg, JUST Egg - wegańskie jaja bez kury zdobywają poczytne miejsce na rynku i naszych talerzach
Jajko Yo Egg można dodawać do szerokiej gamy potraw w różnych kuchniach i stylach. Certyfikowane jajo wegańskie jest wolne od patogenów związanych z jajami, takich jak salmonella i ma zerową zawartość cholesterolu. Współzałożyciele firmy Yosefa Ben Cohen i Eran Groner spędzili setki godzin na opracowywaniu Yo Eggs, aby były dokładnie takie, jakie wreszcie są. Idealne białko i idealne żółtko, razem w jednej wspaniałej, jajecznej harmonii, gotowe na każde danie wymagające idealnego jajka w koszulce na bazie roślin.
Yo Egg planuje udostępnić swoje jajko "słoneczną stroną do góry" na rynkach instytucjonalnych, w kawiarniach, restauracjach, firmach cateringowych, salach bankietowych i hotelach. Zaczęło się od Izraela, a po sukcesie na rynku amerykańskim nadeszła pora na Europę. Jeśli smakują tak dobrze, jak wyglądają, to suces gwarantowany i dla producenta Yo Egg, i całej kurzej społeczności.
Jajka firmy Yo Egg w niczym nie ustępują oryginałom