Wegański serek Philadelphia z owsa i migdałów

Jeśli znany na całym świecie producent serków na bazie mleka z wielką pompą wypuszcza pierwszy produkt wegański serek z owsa i migdałów, to albo uprawia Greenwashing, albo dobrze wyczuwa światowe trendy. Stawiamy na trendy, a zwolennicy vege mogą powitać na swoich stołach kolejny pyszny i zdrowy bezmleczny produkt na bazie roślin.

Zrezygnuj z mleka, nie z przyjemności!

Wegański serek Philadelphia Plant Based z owsa i migdałów

Wegański serek Philadelphia Plant Based z owsa i migdałów

Niedawno marka Philadelphia, część światowego koncernu Mondelez International wprowadziła najpierw w Wielkiej Brytanii, potem w USA swoją pierwszą roślinną alternatywę dla serka śmietankowego wersję Philadelphia Plant Based. Nowy produkt powstał w laboratoriach największego na świecie producenta mleka owsianego szwedzkiej firmy Oatly.

Serek vege z owsa i migdałów Philadelphia

Serek vege z owsa i migdałów Philadelphia

Popyt na produkty roślinne systematycznie rośnie i jest to wyraźnie trwały trend, co należy odnotować z dużą satysfakcją i nadzieją, coraz mocniej dociera do nas jak hodowla zwierząt i produkcja pasz szkodzą środowisku. Na rosnące zainteresowanie zamiennikami mleka marka Mondelez odpowiada oferując zupełnie nową wegańską alternatywę dla bardzo popularnego i rozpoznawalnego na całym świecie serka śmietankowego Philadelphia.

Serek Philadelphia Plant Based

Serek Philadelphia Plant Based

Nowy wegański serek Philadelphia Plant Based jest wytwarzany z unikatowej kombinacji owsa i migdałów, jest tak pyszny i kremowo rozsmarowywalny, jak mleczny "oryginał”. W rzeczywistości udoskonalanie przepisu zajęło dwa lata, a receptura przeszła rygorystyczne testy, aby zapewnić powtarzalny, znajomy smak i konsystencję, podobnie jak reszta asortymentu Philadelphia. Świat alternatywnych produktów bezmlecznych nieustannie się rozrasta i tego zjawiska nie mogła przegapić marka Mondelez, koncentrując się również na bardziej zrównoważonym procesie wytwarzania. Dlatego między innymi serek Philadelphia Plant Based jest wprowadzany na rynek w opakowaniach w 100% nadających się do recyklingu.

Wegański serek Philadelphia Plant Based z owsa i migdałów

Wegański serek Philadelphia z owsa i migdałów

Twórca receptury serka owsianego po filadelfijsku, szwedzka firma Oatly jest liderem na rynku nabiału roślinnego, a mleko owsiane jest jedną z najpopularniejszych alternatyw produktów mlecznych w supermarketach i kawiarniach. Wykorzystanie owsa przez Oatly doprowadziło markę do innowacji w kategorii obejmującej substytuty mleka do lodów, jogurtów, kremów do gotowania, past do smarowania i napojów na wynos, ale serek Philadelphia Plant Based oznacza awans do kategorii serów bezmlecznych, nowego przeboju na stołach całego świata.

Wegański serek Philadelphia z owsa i migdałów

Vege chroni zdrowie i planetę, serek Philadelphia z owsa i migdałów

Ten wyraźny i symboliczny atak na mleko światowego giganta produktów mlecznych zapowiada nową erę w tym segmencie rynku i wytycza kierunek rozwoju dla mniejszych, lokalnych producentów i oby ta moda zawitała do nas jak najszybciej. Oczywiście nikt nie będzie zmuszać nas do rezygnacji z prawdziwego mleka na rzecz jedzenia serków pochodzenia roślinnego, ale zawsze warto mieć wybór. Czas pokaże, co ciekawego ma do powiedzenia w tym zakresie kreatywność naukowców z laboratoriów firm spożywczych, ale jedno jest pewne, mleko ma się czego bać i jest to dobra wiadomość nie tylko dla zwolenników vege.

Masz uwagi. Napisz do nas :)

Zgłoś swój eko biznes. Napisz do nas