Roślinny bekon z grzybów MyBacon
Obserwując zmagania producentów żywności alternatywnej plant-based z nieufnością konsumentów zastanawiamy się zapewne, właściwie po co to wszystko, skoro mamy rośliny? Odpowiedź jest bardziej złożona, niż sądzimy, ale i tak największy problem tkwi w nas samych. Jedno jest pewne, czekają nas zmiany.
Rozstanie z mięsem już nie takie straszne
Roślinny bekon z grzybów MyBacon
Firma Ecovative Design od dawna i z sukcesem specjalizuje się w hodowli grzybni, jej opatentowana technologia AirMycelium™ i MycoComposite™ stanowią bazę wyjściową do produkcji żywności alternatywnej czy biotworzyw. Firma-córka MyForest Foods, bazując na doświadczeniu i technologii, zamienia grzybnię w alternatywny bekon MyBacon, który w co niełatwo uwierzyć, smakuje całkiem jak prawdziwy, aż chce się spróbować. W rynkowy sukces bekonu z roślin wierzą inwestorzy, jednym z nich jest znany aktor Robert Downey Jr., który wsparł budowę największej w USA pionowej farmy produkującej grzybnię. Zlokalizowana w Nowym Jorku farma jest w stanie szybko reagować na olbrzymie potrzeby miasta, bez kosztownego transportu.
Roślinny bekon z grzybów firmy MyForest Foods. Niezależnie od tego, czy jesteś w 100% bezmięsny, czy po prostu chcesz jeść mniej mięsa, ten produkt jest dla Ciebie!
Przyszłość żywności plant-based jest w dobrych rękach. Roślinny bekon MyBacon
Odtwarzając magię Matki Ziemi, symulujemy las wewnątrz naszych pionowych farm; chłodne deszcze, wieczorna mgła, poranna mgła i popołudniowa bryza tworzą odpowiednie środowisko dla wzrostu naszej grzybni, tworząc delikatne, precyzyjne i delikatne całe kawałki, którymi może się cieszyć światEben Bayer / dyrektor generalny MyForest Foods
Firma MyForest Foods wykorzystuje grzybnię do stworzenia analogu bekonu
Produkcja bekonu od dawna frustruje twórców alternatywnych białek. Chcąc odtworzyć włóknistość mięsa, producenci eksperymentują z coraz to nowymi składnikami i technikami, zbliżając się do ideału we wszystkich kulinarnych aspektach. MyForest Foods wykorzystuje grzybnię do stworzenia analogu bekonu całkowicie bez odpadów z możliwie najmniejszą ilością dodatków. Olej kokosowy, bo musi skwierczeć na patelni, sok z buraków dla koloru, odrobina soli i cukru do smaku oraz trochę naturalnych aromatów, które trafiają w sedno. „From the forest. For the future”.
MyBacon, czyli bekon plant-based z grzybów MyForest Foods smakuje wybornie