Mięso roślinne prosto od rzeźnika The Vegetarian Butcher
Mięso roślinne coraz bardziej przekonuje do siebie nie tylko wegetarian, najprostsze co możemy zrobić by dać się przekonać, to spróbować. Jest zdrowe, smakiem i właściwościami przypomina naturalne, a cierpienie zwierząt i uciążliwość hodowli warte są więcej niż kotlet na naszym talerzu.
Żeby się przekonać trzeba spróbować
Mięso roślinne prosto od rzeźnika The Vegetarian Butcher
Dla zaspokojenia apetytu smakoszy mięsnych potraw jedni hodują zwierzęta, czego nie pochwalamy, inni uprawiają rośliny by w zaciszu laboratoriów wyprodukować najlepszy roślinny substytut mięsa zwierzęcego. Już teraz oferta mięsnych dań plant-based to zjawisko, którego nie sposób nie zauważyć, to jednak o wiele ważniejsze są społeczne i środowiskowe skutki przemian, jakie niesie za sobą roślinna rewolucja.
Mięso roślinne dla vegan The Vegetarian Butcher
Przełamywanie tradycji, to trudna droga pod prąd, wymaga charakteru i wytrwałości, a tego akurat nie brakowało założycielowi marki The Vegetarian Butcher z Holandii. Jaap Korteweg zamiast pójść w ślady rodziców i zostać rolnikiem, posłuchał prowokacyjnego głosu we własnej głowie, by przejść na uprawy ekologiczne, bez hodowli żywego inwentarza. To był kamień węgielny rewolucji opartej na roślinach i początek nowej marki mięsa plant-based The Vegetarian Butcher.
Mięso plant-based nie tylko dla vegan holenderskiej marki The Vegetarian Butcher
A zaczęło się w 2010 od jednego sklepu w Hadze w Holandii, dziś to przesłanie rewolucji żywieniowej i mięsnej dotarło do wszystkich zakątków kraju i przekroczyło jego granice, zdobywając wiele cennych nagród. Obecnie dystrybucją produktów marki zajmuje się koncern żywnościowy Unilever Food Solutions dobrze znany także w naszym kraju, oferując produkty zarówno do sklepów, jak i restauracji serwujących dania bezmięsne.
The Vegetarian Butcher mięso roślinne stworzone przez miłośników mięsa dla miłośników mięsa
Aby stworzyć wysokiej jakości mięso roślinne trzeba najpierw samemu być smakoszem mięsa zwierzęcego. W przypadku The Vegetarian Butcher możemy być spokojni, zostało stworzone przez miłośników mięsa, dla miłośników mięsa. Jaap Korteweg pilnuje, aby wszystkie substytuty mięsa odtwarzały wyrazisty smak, konsystencję i właściwości odżywcze, przynosząc ulgę planecie i zwierzętom.
Mięso roślinne The Vegetarian Butcher o wyrazistym smaku, konsystencji i pełnych właściwościach odżywczych
Usuwając zwierzę z łańcucha pokarmowego The Vegetarian Butcher oferuje w zamian wspaniałej jakości substytuty i przepisy na ich wykorzystanie w naszej kuchni. Tradycje kulinarne pozostają zachowane, a nie cierpią ani zwierzęta, ani środowisko naturalne, ani też nasze kubki smakowe. Tym bardziej cieszy fakt, że dania z mięsa roślinnego najczęściej zamawiają osoby chętnie spożywające mięso.