Białka roślinne EVERY EggWhite™
Doszło do tego, że nawet firmy z Doliny Krzemowej, znane z zaawansowanych technologii ze świata komputerów i mikroprocesorów, zaczęły inwestować swój potencjał naukowo-badawczy w rozwój roślinnych zamienników białka zwierzęcego. Może to oznaczać tylko jedno, w nowych eko trendach drzemią naprawdę duże pieniądze.
Dobre nie tylko dla wegan
Zastąpienie tradycyjnych białek jaj przez EggWhite™ zapewnia pełną funkcjonalność, a nie wymaga hodowli na skalę przemysłową przy mniejszej emisji wody, gleby i gazów cieplarnianych
Startup z Doliny Krzemowej firma EVERY Company opracował całkiem nowy produkt, niezbędny w każdym rodzaju żywności alternatywnej - EVERY EggWhite™, bezbarwne, wolne od zwierząt białko jaja, przeznaczone jako dodatek do innych produktów spożywczych w celu zwiększenia ich wartości odżywczych. Choć może nie nadaje się do produkcji ciast bezowych, to jest prawie idealnym, pełnowartościowym zamiennikiem białka jaja kurzego, a powstało z myślą o przyszłości każdego człowieka i dla dobra każdego zwierzęcia, a drobiu w szczególności.
EVERY Company wykorzystując precyzyjną fermentację, tworzy znane i jakże potrzebne nam wszystkim białka oraz superfunkcjonalne składniki, które znajdują powszechne zastosowanie w przemyśle spożywczym, piekarniczym, produkcji odżywek i napojów oraz żywności alternatywnej, a zwłaszcza zamienników mięsa. Precyzyjna fermentacja, niczym nowoczesna super moc, zapewnia coraz lepsze, bezpieczniejsze i bardziej zrównoważone warunki do produkcji żywności dla naszej najbliższej przyszłości.
Białka roślinne EVERY EggWhite™
Menu bez zwierząt coraz bliżej nas i nawet jeśli lubimy mięso trzeba przyznać, że nowe zamienniki pod wieloma względami doganiają oryginały i spełniają wszystkie wymagania żywieniowe. Są zdrowsze, nie powodują alergii i co najważniejsze dają szansę na szybki wzrost produkcji, nieokupiony stratami dla środowiska. Wielkim sprzymierzeńcem i motorem napędowym rozwoju takich firm, jak EVERY Company są nieustannie rosnące trendy konsumenckie w zakresie świadomości własnego zdrowia, wpływu na klimat, czy choćby troski o zwierzęta.
Arturo Elizondo, dyrektor generalny i założyciel ©The EVERY Company
Białko EVERY EggWhite™ przechodzi bardzo rygorystyczny proces produkcji, gwarantujący wysoką jakość i stabilność, bez ryzyka chorób przenoszonych przez zwierzęta, co oznacza wartość samą w sobie. EVERY EggWhite™ ma odpowiednią zawartość białka i wszystkich dziewięciu niezbędnych aminokwasów, daje się ubijać na pianę, zapewnia żelowanie i wiązanie w potrawach i może być z łatwością stosowane jako zamiennik 1:1 w wielu przepisach, gdzie używa się jajek - do ciast, ciasteczek, chleba, batonów proteinowych, mięsa na bazie roślin, makaronów i wiele więcej.
EVERY EggWhite™ - animal free, gluten free, cholesterol free, cage free, sustainable
EVERY EggWhite™, to zrównoważone, wolne od zwierząt i wolne od uboju białko zwierzęce, które generuje mniej emisji CO2 niż jaja kurze, a certyfikat Vegan Society jeszcze bardziej uspokaja nasze sumienia. Stosując EVERY EggWhite™ w naszym menu niczego nie ryzykujemy i nie tracimy, a zyskujemy zecydowanie lepsze perspektywy na przetrwanie.
EVERY EggWhite™ - animal free, gluten free, cholesterol free, cage free, sustainable.