Zdrowy słodzik, słodkie białko zamiast cukru Amai Proteins

Na odwieczne pytanie - słodko czy zdrowo? Śmiało odpowiadamy, może być i słodko, i zdrowo. Ostatnie osiągnięcia biotechnologii, słodkie białka z roślin, na nowo przywołują hasło sprzed lat - cukier krzepi, bez narażania się lekarzom czy dietetykom.

Słodko, zdrowo, bez kalorii i ekologicznie

Zdrowy słodzik Amai Proteins

Zdrowy słodzik z białka Amai Proteins. (Photo Credit: Myriam Zilles)

Nieustający postęp biotechnologii oferuje coraz szerszy dostęp do alternatywnych białek pochodzenia roślinnego, gotowych zastąpić białka zwierzęce w naszej codziennej żywności. Menu wegańskich potraw stale rośnie, a wraz z nim szansa na odwrócenie niekorzystnych zmian klimatycznych. Jak się okazuje, to złe nawyki żywieniowe stanowią największe zagrożenie nie tylko dla naszego zdrowia, ale i kondycji całej planety i tylko my możemy temu zaradzić.

Zdrowy słodzik Amai Proteins

Ultrasłodkie białka firmy Amai Proteins zostały ocenione pod kątem różnych zastosowań w napojach i nabiale przez dziesięć największych międzynarodowych firm z branży spożywczej

Izraelska firma Amai Proteins opracowała i wyprodukowała składniki na bazie białka do codziennych zastosowań w żywności. Jej pierwsza innowacja wykorzystuje słodkie białka, jako zdrowy i bezpieczny substytut cukru. Łącząc nowatorskie obliczeniowe projektowanie białek (AI-CPD) z produkcją opartą na biotechnologii i fermentacji precyzyjnej, Amai Proteins tworzy nowe białka, które są zdrowe, smaczne i co ważne, konkurencyjne cenowo.

Ultrasłodkie białka firmy Amai Proteins zostały ocenione pod kątem różnych zastosowań w napojach i nabiale przez dziesięć największych międzynarodowych firm z branży spożywczej. Stwierdzono, że zawarte w nim substancje słodzące mają doskonały profil sensoryczny, termostabilność w pasteryzacji i wykazują synergię z innymi słodzikami. Współpraca z Danone, Strauss, SodaStream, PepsiCo i wieloma innymi oraz nagrody w międzynarodowych konkursach na innowacyjne rozwiązania żywnościowe, to dopiero początek przełomowych rozwiązań Amai Proteins, które ukształtują przyszłość białek plant-based.

Zdrowy słodzik Amai Proteins

Jednostka słodzika Amai Proteins jest tysiąc razy słodsza od cukru

Słodzik Amai składa się w 100% z białka. W przeciwieństwie do cukru, białka trawione są w górnych partiach układu trawiennego, dzięki czemu nie dochodzi do skoków cukru w organizmie, co ma znaczenie nie tylko dla diabetyków, a do tego słodzik Amai ma ZERO kalorii, co jest akurat dobre dla wszystkich. Amai Proteins nie ukrywa, że słodkie białko zostało opracowane, aby pomóc rozwiązać epidemię nadmiernego spożycia cukru, która powoduje niespotykany dotąd poziom zespołu metabolicznego, w tym cukrzycę, otyłość, choroby układu krążenia i wiele innych. Ten ogólnoświatowy problem stanowi ogromne obciążenie dla systemów opieki zdrowotnej i całej planety.

Zdrowy słodzik Amai Proteins

Słodkie białko jest 4000 razy słodsze od cukru, jedna łyżeczka białka jest w stanie zastąpić 16 kg cukru

Dzięki Amai możemy nadal spożywać produkty, na które mamy ochotę i do których smaku przywykliśmy, bez poczucia winy i obaw o zdrowie. Jedna jednostka słodzika Amai Proteins zawiera tysiąc razy większą słodkość niż cukier. Słodkie białko jest 4000 razy słodsze od cukru, więc jedna łyżeczka białka może zastąpić 16 kg cukru, jest również bardzo konkurencyjne cenowo. Patrząc na problemy generowane przez cukier kompleksowo i ekologicznie, zdrowy słodzik Amai Proteins może zaoferować nam przełomowe korzyści dla zdrowia i środowiska naturalnego, nie odbierając jednocześnie tego, co lubimy w słodyczach najbardziej, pysznego słodkiego smaku.

Zdrowy słodzik Amai Proteins

Dzięki Amai możemy nadal spożywać produkty, na które mamy ochotę i do których smaku przywykliśmy

Masz uwagi. Napisz do nas :)

Zgłoś swój eko biznes. Napisz do nas