Zdrowy cukier istnieje, nazywa się Resugar Synergy™
Zawartość cukru w cukrze ma znaczenie i choć kiedyś miał krzepić, to jednak badania dowodzą, że ogólnie nam szkodzi. Szkodzą też jego substytuty, czyli słodziki, choć sporo im do cukru brakuje. Na szczęście pojawił się cukier bez cukru Resugar Synergy™ nadzieja wszystkich dzieci i łasuchów. Słodkie życie powraca.
Sugar no sugar, czyli cukier bez cukru dobry dla dzieci i łakomczuchów
Zdrowy cukier Resugar Synergy™
Izraelska firma Resugar wykorzystuje innowacyjną technologię, aby na nowo wyobrazić sobie i zdefiniować przyszłość słodyczy. Odpowiedzialna jest za pionierskie wprowadzenie pierwszego w 100% zamiennika cukru, imitującego jego smak i właściwości, eliminując jednocześnie wszystkie jego szkodliwe skutki. Jak się okazuje zdrowe słodycze są możliwe. Resugar wykorzystuje zastrzeżony proces enzymatyczny opracowany we współpracy z izraelskim Instytutem Technion i czołowymi światowymi naukowcami zajmującymi się żywnością – w celu przekształcenia naturalnych materiałów pochodzenia roślinnego w bezkompromisowy substytut cukru, odpowiedni do zastosowań przemysłowych na dużą skalę. To prawdziwy przełom.
Właściciel marki Nestle-Froneri lodziarnia "Froneri" jeden z pierwszych klientów izraelskiej marki Resugar
Jak wiemy z badań i własnych obserwacji cukier, obecny w wielu produktach spożywczych i napojach, jest przyczyną licznych komplikacji zdrowotnych i to na wielką skalę. Również jego substytuty, czyli słodziki nie spełniają potrzeb konsumentów i producentów, szkodzą zdrowiu i psują walory smakowe produktów. Wiele państw wprowadza na cukier ograniczenia podatkowe i ostrzeżenia na etykietach, informujące o zawartości cukru i innych substancji słodzących.
Sugar no sugar, czyli zdrowy cukier Resugar Synergy™
Wizja słodkiej katastrofy podziałała jak wyzwanie, naukowcy z Resugar wyobrazili sobie świat, w którym ludzie mogą prowadzić zdrowe życie i cieszyć się wszystkimi ulubionymi produktami i pokarmami bez szkodliwych skutków ubocznych, jakie cukier jest w stanie wywołać. Tak powstał Resugar Synergy™ - cukier bez cukru - wykorzystujący zastrzeżoną kompozycję dostępnych na rynku naturalnych składników w celu zastąpienia dodanych cukrów w dowolnym produkcie bez zmiany oryginalnej receptury, tekstury lub smaku produktu, co wcale nie jest sprawą łatwą. Zastępując cukry Resugarem, producenci żywności będą zwolnieni z używania etykiet ostrzegających o dodatku cukru, zwiększając zaufanie klientów przy produkcji pełnowartościowej żywności.
Resugar Synergy™ cukier bez cukru do produkcji lodów pozwala w pełni zastąpić jego brak
Resugar Synergy™ pozwala w pełni zastąpić cukier, zachowując jego naturalny, słodki smak i wszystkie właściwości, jak objętość, tekstura, zatrzymywanie wilgoci, kolor czy karmelizacja, nie wymaga więc żadnych zmian w recepturach produktów i rezygnacji z tradycyjnego smaku. Doceniają to zarówno producenci, jak i konsumenci, nie muszą zmieniać procesów i technologii czy nawyków, pyszny słodki smak w słodyczach rządzi.
Zdrowy cukier Resugar Synergy™ jest tak samo słodki w smaku jak cukier tradycyjny. Photo credit: Glen Carrie
Resugar Synergy™ pozwala jeść słodycze bez obaw i kompromisów:
- zastępuje cukier 1:1
- redukuje zawartość cukru 70-80%
- jest tak samo słodki w smaku
- działa jak cukier w każdej potrawie
- jest niskokaloryczny, praktycznie 0 kalorii, 0% tłuszczu
- ma niski indeks glikemiczny
- jest oparty na roślinach
- pozwala na czystą etykietę
Jesteśmy zespołem pasjonatów chcących rozwiązać jeden z największych kryzysów zdrowotnych, z jakim boryka się współczesna ludzkość - uzależnienie od cukru. Uważamy, że konsumenci zasługują na coś znacznie lepszego, nie powinni wybierać między zdrowiem, a pysznym jedzeniem.Zespół Resugar