Tuńczyk z hodowli komórkowej Wanda Fish

Przyszłość naszej cywilizacji w dużej mierze zleży od modelu odżywiania, jaki przyjmiemy. Jedna trzecia wszystkich emisji gazów cieplarnianych powodowanych przez człowieka ma związek z żywnością i jej produkcją, w czym największy udział ma hodowla zwierząt. Jeśli poważnie myślimy o odwróceniu zmian klimatycznych, zacznijmy od siebie i naszych nawyków żywieniowych, póki jeszcze mamy wybór.

Czyste ryby bez toksyn i chemikaliów

Tuńczyk z hodowli komórkowej Wanda Fish

Flagową ofertą firmy Wanda Fish jest tuńczyk błękitnopłetwy toro, ceniony za swoje charakterystyczne cechy sensoryczne, najwyższą zawartość tłuszczu i soczyście maślany smak, zapewniający niezrównane doznania kulinarne. Photo Credit: FlyD

Światowy postęp w dziedzinie hodowli komórkowej mięsa, ryb i owoców morza zdecydowanie wyprzedza unijne prawodawstwo, znane z długich i męczących procedur, co jak na razie tylko odstrasza inwestorów i opóźnia bezpośrednią konfrontację z rynkiem. Naukowcy upatrują w hodowli komórkowej szansy na rozwiązanie kilku problemów na raz, a firmy nie czekając na zezwolenia już oferują swoje produkty. Mosa Meat z Holandii od dawna doskonali technologię produkcji mięsa komórkowego, a hamburgery wołowe z tej hodowli można już zamawiać w Singapurze.

Tuńczyk z hodowli komórkowej Wanda Fish

Tuńczyk błękitno płetwy uznany za najbardziej zagrożony wyginięciem gatunek ryb na świecie

Do szybko rosnącej branży mięsa z próbówki dołączyła ostatnio izraelska firma Wanda Fish, która specjalizuje się w tworzeniu wysokiej jakości produktów rybnych przy użyciu innowacyjnej platformy hodowli komórkowej, torując drogę do zrównoważonej przyszłości i kulinarnej doskonałości. Flagową ofertą Wanda Fish jest tuńczyk błękitnopłetwy toro, ceniony za swoje charakterystyczne cechy sensoryczne, najwyższą zawartość tłuszczu i soczyście maślany smak, zapewniający niezrównane doznania kulinarne.

Tuńczyk z hodowli komórkowej Wanda Fish

Tuńczyk z hodowli komórkowej Wanda Fish

Hodowla komórkowa ryb w najbliższej przyszłości jest najlepszym rozwiązaniem dla nas i oceanów, w obliczu rosnącego zakwaszenia, zanieczyszczenia i ocieplenia oceanów, potrzeba produkcji zdrowszych ryb przy jednoczesnej rewitalizacji oceanów nigdy nie była tak pilna. Celem Wanda Fish jest dostarczanie najwyższej jakości, bezkompromisowych rozwiązań w zakresie owoców morza poprzez integrację innowacyjnych, zastrzeżonych aplikacji z różnych dziedzin, w tym hodowli komórkowej, biotechnologii, technologii żywności i projektowania kulinarnego. Ta skomplikowana wiedza służy jednocześnie wyżywieniu i ratowaniu zagrożonych gatunków ryb.

Technologia komórkowej hodowli Wanda Fish, to zdrowsze ryby na naszym stole i w oceanach:

  • Zrównoważony rozwój oparty na nauce
    Inspirujący zespół w Wanda Fish podziela tę samą pasję, jaką jest dostarczanie produktów rybnych uprawianych w sposób zrównoważony, wolnych od szkód, przy jednoczesnym ratowaniu zagrożonych gatunków ryb.
  • Czyste ryby pozbawione toksyn i chemikaliów
    Wyprodukowano w higienicznym środowisku, na podłożach uprawnych niezawierających zwierząt, pozbawionych mikroplastików, rtęci, toksyn i substancji chemicznych występujących w dzikich połowach i akwakulturach.
  • Wyższa wydajność przy niższym koszcie
    Wysoce kontrolowana produkcja, brak produktów ubocznych, dłuższa trwałość i niezmiennie wysoki poziom składników odżywczych. Zapewniamy solidny łańcuch dostaw i różnorodność ryb przez cały rok.
  • Bliżej natury
    Wanda Fish na nowo definiuje filety w całości, wykorzystując masę komórkową mięśni i tłuszczu utworzoną z własnych komórek ryby. Dzięki oczekującej na opatentowanie technologii tworzenia tłuszczu i wydajnemu procesowi produkcji całych kawałków, firma produkuje pyszne i wartościowe toro. Jeśli chodzi o autentyczność, zadowalanie się czymś mniejszym po prostu nie wchodzi w grę.

Tuńczyk błękitnopłetwy, to jeden z najdroższych i bardzo poszukiwanych produktów z owoców morza, jego cena znacznie przewyższa ceny bydła pochodzącego z hodowli lądowej. Dzięki temu zespół Wanda Fish mógł zbudować solidny model biznesowy i rozpocząć działalność handlową bez angażowania się w zakrojoną na szeroką skalę i kosztowną działalność marketingową. Ciągły popyt na tuńczyka i utrudniona hodowla metodami tradycyjnymi, dobrze prognozują firmie na przyszłość, może i my będziemy mieli okazję spróbować sushi z tuńczykiem Wanda Fish.

Tuńczyk z hodowli komórkowej Wanda Fish

Dzięki nowo pozyskanym funduszom Wanda Fish ma zamiar zrewolucjonizować produkcję tuńczyka błękitnopłetwego poprzez tworzenie hodowanych w całości filetów, które naśladują autentyczne. Photo Credit: Unsplash.

Masz uwagi. Napisz do nas :)

Zgłoś swój eko biznes. Napisz do nas