Roślinne zamienniki mięsa La Vie Foods
Przeciwnicy jedzenia mięsa dobrze wiedzą jak sobie bez niego radzić, już dawno odkryli bogactwo smaku i wartości odżywcze diety roślinnej z pożytkiem dla siebie, zwierząt i środowiska naturalnego. Gorzej z resztą populacji, która jeśli nawet próbuje odejść od jego spożycia, to nie potrafi do końca zrezygnować z doznań kulinarnych mięsnych potraw.
Etyczne mięso plant based bliskie doskonałości
Roślinne zamienniki mięsa La Vie Foods
Rezygnacja z mięsa, znak naszych czasów i skutek trafnych kampanii ekologicznych, przywodzi na myśl rzucanie palenia przez palaczy. Wymaga silnego charakteru i dobrego powodu, by wyrzec się wszystkiego, co lubimy najbardziej. Argumenty natury medycznej czy ekologicznej nie mają tu większego znaczenia. Francuska firma La Vie Foods stara się naprawić błędy w sztuce, specjalizując się w tworzeniu roślinnych alternatyw mięsnych, w tym wegańskiego bekonu i szynki, zaprojektowanych w celu odtworzenia smaku i konsystencji tradycyjnych produktów mięsnych. I robi to dobrze, bo założona w 2019 roku La Vie™ otrzymała właśnie dotację 27 milionów Euro na dalszy rozwój swoich innowacyjnych rozwiązań.
Etyczne mięso plant based La Vie™ bliskie doskonałości
Misją La Vie™ jest oferowanie pożywnych, pysznych i etycznych produktów roślinnych, bogatych w białko, wykonanych ze składników grochu i słonecznika we Francji, czyli w Europie, przy znacznym ograniczeniu wpływu na środowisko. La Vie™ stawia na poste produkty, obecne w każdym niemal domu mięsożerców, jak szynka, boczek czy klopsiki, tyle że wyprodukowane bez udziału świnek. Są na tyle smaczne i podobne pod każdym względem do prawdziwych, że wygrały wiele konkursów w swojej kategorii i zasłużenie zdobyły podniebienia konsumentów. Doskonale naśladują pyszne skwarki i kuszą smakiem wędzonego boczku i szynki, bez uśmiercania zwierząt karmionych pospiesznie czym popadnie i faszerowanych lekarstwami.
Mięso plant based La Vie™ to pożywny, pyszny i etyczny produkt roślinny bogaty w białko
Mięso roślinne La Vie™ nie rośnie co prawda na drzewach, ale pochodzi z roślin i powstaje dzięki fermentacji precyzyjnej. Jest bezpieczne dla naszego zdrowia i bardzo pożywne:
- bogate w białko
- zawiera 7 do 9 razy mniej tłuszczów nasyconych
- ma 6 razy więcej błonnika i 10% mniej soli
- wędzone drewnem bukowym
- soja bez GMO oczywiście!
- zero azotynów
- tylko 7 składników za to więcej miłości do zwierząt
- w 100% wyprodukowane we Francji
Wegański zamienniki mięsa, roślinny bekon La Vie™
Wegańskie zamienniki mięsa nie są nowością, ale niewiele z nich dorównuje smakiem i ogólnym wrażeniem kulinarnym swoim mięsnym odpowiednikom. Produkty La Vie™ bardzo zbliżają się do wzorca i co najważniejsze można się nimi zajadać do woli, bez przykrych konsekwencji dla zdrowia i zwierząt na sumieniu. Mówiąc szczerze, odejście od mięsa to najlepsze, co możemy zrobić i dla siebie i dla środowiska naturalnego, same korzyści przy minimalnym kompromisie z naszej strony. I tak najzdrowsze są rośliny w najprostszej postaci, ale niewielu mięsożerców będzie się ze smakiem odżywiać brokułami. Początki zawsze są trudne, a wtedy najlepiej wybierać produkty, które uwiodą nas smakiem, jak roślinne alternatywy La Vie™.
Roślinne alternatywy mięsa bekon i szynka francuskiej marki La Vie Foods.