Roślinne sery Jay&Joy prosto z Francji
Bogactwo serów zachwyca smakiem, aromatem i mnogością gatunków, mają sporo zalet i olbrzymią rzeszę wielbicieli na całym świecie. Ten sielski obraz mącą opinie lekarzy i ekologów, że smaczne sery potrafią być szkodliwe dla nas i planety. Jest jednak dobry sposób, aby nadal cieszyć się smakiem serów i zdrowiem, nie szkodząc przy tym środowisku.
Produkty bez mleka dobre dla zdrowia i planety
Organiczne, wegańskie i całkowicie wolne od mleka alternatywne sery roślinne Jay&Joy nie tylko wyglądają jak sery, ale też smakują jak prawdziwe
Nie na darmo Francja nazywana jest ojczyzną serów, produkuje ich tyle gatunków, że nawet prezydent generał de Gaulle pozwolił sobie na dowcipną dygresję na ten temat. Co prawda dla urozmaicenia francuzi dopuścili do swojego stołu włoską mozzarellę, ale i tak przez cały rok mogą codziennie rozkoszować się innym gatunkiem sera. Ekologiczne trendy i rosnącą świadomość spustoszeń, jakie czynią sery w naszym zdrowiu, a także szkód środowiskowych z powodu przemysłu mleczarskiego, coraz częściej stają się zaczynem zmian w narodowym menu francuzów.
Czerpiąc wiedzę z technik produkcji sera od mistrzów serowarstwa i miłośników sera, francuska firma Jay&Joy opracowała unikalną metodę produkcji sera bez mleka
JÓZEFINA - roślinna alternatywa dla zwolenników sera typu Camembert i Brie
Francuska firma Jay&Joy, czerpiąc naukę z technik i historii produkcji sera swoich przodków, doświadczonych mistrzów serowarstwa i miłośników sera, opracowała unikatową formułę szerokiej gamy roślinnych alternatyw dla sera. Organiczne, wegańskie i całkowicie wolne od mleka alternatywne sery roślinne Jay&Joy nie tylko wyglądają jak sery, ale też smakują jak prawdziwe, pozwalając nadal cieszyć się smakiem bez obaw o zdrowie i środowisko naturalne. Sam fakt, że te wyśmienite, zdrowe i odpowiedzialne produkty dla każdego, zostały wyprodukowane we Francji i tu zyskały powszechną akceptację, tylko potwierdza ich doskonałość. Przypadek Jay&Joy to realizacja szalonego marzenia założycieli, którzy zostali weganami, ale nie wyobrażali sobie życia bez sera.
Jay&Joy roślinne alternatywy dla sera są w 100% naturalne, bez laktozy, bez soi i glutenu, czysto organiczne made in France
W ofercie Jay&Joy roślinne alternatywy dla sera są w 100% naturalne, bez laktozy, bez soi i bez glutenu, czysto organiczne, no i oczywiście wyprodukowane we Francji. Cała tajemnica składu to orzechy nerkowca, migdały do produkcji domowego mleka migdałowego, odpowiednie fermenty i dodatki smakowe oraz, jak dodają właściciele firmy, dużo radości i miłości. Najwyraźniej to działa! Produkty Jay&Joy to świetna oferta dla każdego miłośnika serów, w szczególności przy nietolerancji laktozy, czy glutenu i rzecz jasna dla wegan. Wszystkie sery prezentują się wręcz perfekcyjnie, mają nawet swoje imiona, jak choćby dumy marki Jay&Joy:
- JÓZEFINA - roślinna alternatywa dla zwolenników sera typu Camembert | Brie
- JEANNA - roślinna alternatywa dla miłośników niebieskiego sera Roquefort
- JIL - roślinna alternatywa dla sera koziego
- JEAN-JACQUES - roślinna alternatywa dla popularnego sera dojrzewającego Maroilles
Paleta serów Jay&Joy wciąż się powiększa, a mnogość przepisów i sposobów podania działa na wyobraźnię nie tylko wielbicieli i znawców sera, wystarczy popatrzeć na apetyczne zdjęcia, by popaść w serowe szaleństwo na dobre. Na szczęście i na zdrowie Jay&Joy prowadzi sprzedaż wysyłkową.
Alternatywne sery plant based bez mleka nie tylko dla wegan