Roślinne sery burrata i stracciatella od Julienne Bruno
Rynek alternatywnych produktów spożywczych plant-based sukcesywnie powiększa się o kolejne zamienniki dobrze nam znanych oryginałów pochodzących od zwierząt. Kulinarne nowości już na starcie nie mają lekkiego życia, podlegając wnikliwej ocenie wyglądu, konsystencji czy smaku. Przełamanie wieloletniej tradycji i kulinarnych nawyków nie będzie łatwe, ale jak się okazuje, jest całkiem możliwe.
Bezmleczne alternatywy serów zaskakują smakiem
Sery roślinne typu burrata i stracciatella Julienne Bruno
Serom roślinnym wciąż trudno jest przekonać do siebie konsumentów, głównie ze względu na rozbieżności w konsystencji i smaku w porównaniu z mlecznymi oryginałami. Tymczasem relatywnie niewielka firma z Londynu Julienne Bruno znalazła sposób, aby bezmleczne alternatywy dla burraty i stracciatelli były prawie nie do odróżnienia od prawdziwego sera.
Bezmleczne alternatywy serów Julienne Bruno zaskakują konsystencją i smakiem
Z hasłem - Nie naśladuj. Twórz. Nie porównuj. Ciesz się - nakreślonym na tablicy w biurze Julienne Bruno ekipa firmy ruszyła do pracy drogą, której nikt wcześniej nie przemierzał. Dotychczasowe próby naśladowania produktów pochodzących od zwierząt produktami roślinnymi nie porywały nas konsumentów, nie pozostało więc nic innego, jak wymyślić produkty od nowa. Koncepcja okazała się na tyle skuteczna, że sery burrata i stracciatella marki Julienne Bruno, powstałe na bazie roślin, trudno odróżnić od mlecznych oryginałów. Nie o to zresztą chodziło, nowe sery BURRELLA®, CREMATTA™, SUPERSTRACCIA®, brzmią co prawda znajomo, ale wnoszą do naszej kuchni nowe niepowtarzalne walory smakowe, przekonując dyskretną odmiennością i roślinnym pochodzeniem.
Bezmleczne sery z roślin BURRELLA®, CREMATTA™, SUPERSTRACCIA® Julienne Bruno
Wielbiciele dobrze znanego na całym świecie włoskiego sera Burrata, szybko pokochali jego roślinną wersję BURRELLA® z delikatnym kremowym wnętrzem. Naturalnie roślinny, najlepiej smakuje na zimno do sałatek lub makaronów, albo całkiem samodzielnie.
SUPERSTRACCIA® to świeży, bogaty kremowy twaróg, również naturalnie roślinny. Dobry do serwowania na zimno i na ciepło, świetny dodatek do pizzy, makaronów, kanapek czy sałatek i nie tylko.
Roślinny zamiennik sera burrata BURRELLA®
CREMATTA™ szybko ochrzczony nowym, najlepszym przyjacielem cukiernika. Lekko ubity, kremowy, trochę pikantny, uniwersalny roślinny krem do smarowania. Doskonały do bajgli, sosów do makaronów, serników, tiramisu i wielu innych.
Fantastycznie apetyczne i niezwykle sugestywne przykłady kulinarnego zastosowania roślinnych zamienników serów marki Julienne Bruno napawają optymizmem, jeśli chodzi o przyszłość żywności plant-based i wystawiają nasze poczucie smaku na próbę nie do wytrzymania. Producenci mleka na prawdę mają się czego obawiać.
Bezmleczne alternatywy serów burrata i stracciatella Julienne Bruno