Roślinne mięso z grochu Planted Foods
Pyszne mięsa z alternatywnych białek kuszą coraz lepszym smakiem, zdrowym składem i wybawieniem zwierząt od cierpień. To wystarczające powody, by unikać mięsa nie rezygnując z mięsa. Troska o planetę to nie ekoterroryzm, to cywilizacyjny obowiązek całej ludzkości.
Szwajcarski przepis na steki plant based
Mięso roślinne z grochu Planted Foods
Już od dawna wiemy, że intensywna hodowla zwierząt dla naszych potrzeb żywieniowych przynosi więcej szkód niż pożytku, a rozwiązanie problemu jest tak naprawdę na wyciągnięcie ręki. Emisja CO2 i innych gazów cieplarnianych, grunty uprawne zajęte pod hodowle, woda i energia, a przede wszystkim miliardy zwierząt uśmiercane dla naszych potrzeb, to cena jaką płacimy za kulinarne nawyki. Rezygnacja z mięsa może przynieść nam i środowisku wyłącznie same korzyści. Wegetarianie i weganie radzą sobie doskonale z brakiem mięsa w diecie, wykorzystując bogactwo świata roślin.
Niestety dla zwolenników mięsa cała magia potraw tkwi w smaku i wyglądzie, a sam rytuał przyrządzania jest ważną częścią całego spektaklu, toteż propozycje alternatyw roślinnych nie robią na nich większego wrażenia. Od dawna toczy się bitwa białek roślinnych o nasze kubki smakowe i trzeba uczciwie przyznać, że wiele rozsądnych argumentów za nimi przemawia, jednak wygrana należeć będzie do alternatyw najbardziej podobnych do mięsa. Jedną z nich jest apetycznie wyglądająca oferta szwajcarskiej firmy Planted Foods, która pod marką planted. oferuje dania mięsne plant-based, w tym ostatnio roślinne steki planted.steak "Whole Muscle".
Mięso roślinne planted. produkowane jest wyłącznie z naturalnych składników
Autentyczna konsystencja bogata w umami, a jednocześnie czysto roślinna i całkowicie pozbawiona dodatków struktura dań planted. szybko zdobyła lokalny rynek, przenosząc się z sukcesem na Niemcy, Austrię, Francję, Włochy i resztę krajów UE. Planted Foods kęs po kęsie zdobywa nowych klientów z zamiarem ograniczenia negatywnego wpływu tradycyjnego przemysłu mięsnego na naszą planetę, zapewniając jednocześnie zdrowe i smaczne białka. Mięso roślinne planted. produkowane jest wyłącznie z naturalnych składników, nie zawiera żadnych dodatków i ratuje życie zwierząt, a powstaje w sprawdzonym procesie fermentacji. Gwarancją jakości i zrównoważonej, ekologicznej produkcji jest certyfikat B Corp, najlepsze świadectwo niezachwianego zaangażowania w wywieranie pozytywnego wpływu na ludzi i planetę.
Fabryka mięsa roślinnego Planted Foods w Szwajcarii
Zapotrzebowanie na żywność przyjazną dla środowiska gwałtownie rośnie, a niedawno wprowadzony na rynek stek roślinny planted.steak stał się szczególnie atrakcyjny dla europejskich konsumentów i restauratorów. Po zakładzie produkcyjnym w Szwajcarii, który dzięki przeszkleniom umożliwia obserwowanie procesu produkcji przez klientów, Planted kontynuuje zwiększanie swoich mocy produkcyjnych, otwierając w Niemczech najnowocześniejszy zakład produkujący mięso roślinne w Europie o zdolności produkcyjnej ponad 20 ton dziennie. Planted zapewnia, że ich stek wygląda jak 100% stek, skwierczy jak stek, smakuje jak stek, ale jest w 100% plant-based.
Mięso roślinne planted. posiada gwarancję jakości i certyfikat B Corp będący świadectwem zrównoważonej, ekologicznej produkcji.