Roślinne mięso po hiszpańsku Novameat
Zwolennicy zdrowego odżywiania dobrze wiedzą, że rośliny zamiast mięsa to rozsądny wybór, jednak rozsądkowi nie zawsze towarzyszy wytrwałość. Aby rozstanie ze smakiem, wyglądem i przyjemnością celebracji mięsnego posiłku nie było zbyt drastyczne, w kulinarnej ofercie mamy coraz doskonalsze alternatywy mięsa na bazie roślin, łudząco podobne do oryginału.
Alternatywne steki plant based dla restauratorów
Roślinne mięso z grochu Novameat
Alternatywne mięso roślinne zyskuje na popularności za sprawą stale rosnącej grupy konsumentów - fleksitarian, którzy próbują i chcą ograniczyć spożycie mięsa, bo tak jest zdrowiej, ale nie potrafią całkiem z niego zrezygnować. W tym przypadku mięso roślinne staje się doskonałą alternatywą dla mięsa zwierzęcego, pozwala wytrwać w diecie i zachować pozory tradycyjnej kuchni. To wszystko jest coraz łatwiejsze, bo w dziedzinie mięsnych alternatyw mamy prawdziwy progres i po względem jakości coraz trudniej odróżnić je od oryginału.
Opatentowana technologia biomechanicznej mikroekstruzji Novameat pozwala doskonale naśladować kawałki prawdziwego mięsa o wysokiej jakości odżywczej
Hiszpańska firma Novameat potrafi swoją ofertą przyciągnąć fleksitarian i na prawdę ma czym. Jej opatentowana technologia biomechanicznej mikroekstruzji pozwala doskonale naśladować kawałki prawdziwego mięsa o wysokiej jakości odżywczej i pełni wrażeń sensorycznych, przy jednoczesnym zachowaniu troski o zwierzęta i planetę. Główne produkty firmy obejmują roślinne substytuty rozdrobnionej wołowiny, szarpanego kurczaka, szarpanej jagnięciny oraz indyka w stylu delikatesowym w dużych kawałkach do cięcia w plastry.
Wyrazisty smak, delikatna konsystencja mięsa plant based Novameat – doskonale sprawdza się w gyrosie, aromatycznych curry i potrawach przygotowywanych na wolnym ogniu
Niezależnie od tego jak będą podane, kawałki mięsa Novameat zostały zaprojektowane specjalnie po to, aby uwolnić kulinarną kreatywność i umożliwić gastronomiczne innowacje, stąd oferta firmy jest kierowana specjalnie do restauratorów i producentów żywności. Unikatowa konsystencja kawałków mięsa Novameat naturalnie wchłania aromaty podczas gotowania, idealnie dopasowując się do marynat i dressingów, a jednocześnie idealnie komponuje się z każdym daniem. Alternatywy mięsa Novameat pochodzą z białka grochu, naturalnych dodatków, w tym wodorostów oraz przypraw, natomiast wolne są od pszenicy i soi, które są powszechnie znanymi alergenami.
Alternatywne steki roślinne Novameat dla restauratorów
Założona w 2017 w Barcelonie Novameat w doskonałym stopniu wykorzytuje wiedzę z zakresu bioinżynierii, która odpowiada na obecne zapotrzebowanie na dietę bezmięsną. Dzięki wiedzy i nowatorskiej, opatentowanej technologii udało się stworzyć idealną roślinną alternatywę o teksturze, wyglądzie i wartościach odżywczych mięsa zwierzęcego, i co ważne o zerowym wpływie na środowisko. Motywacją firmy Novameat jest chęć wspierania bioróżnorodności, zwalczania niezrównoważonych monokultur oraz wylesiania. Z wysokojakościowymi zamiennikami mięsa Novameat chce trafić do szerokiego grona obiorców, bo każdy z nas powinien zaznać odżywczej mocy roślin.
Roślinna alternatywa mięsa Novameat o teksturze, wyglądzie i wartościach odżywczych mięsa zwierzęcego.