Klopsiki roślinne nie tylko dla wegan

Nasza przyszłość jest roślinna, nie tylko w wymiarze kulinarnym. Coraz więcej produktów "plant-based" w naszym otoczeniu oznacza coraz lepszą symbiozę i współpracę ze światem roślin. Natura to nasza najlepsza bio fabryka, która tylko czeka na nowe wyzwania.

Mięso roślinne smakuje coraz lepiej

Klopsiki roślinne nie tylko dla wegan

Huvudroll Plant Balls można posmakować lub nabyć w sklepie IKEA i pofantazjować kulinarnie w domu

Każdy, kto odwiedził Szwecję lub choć raz robił zakupy w IKEA, miał okazję posmakować dań typowej kuchni szwedzkiej, jak łosoś czy klopsiki mięsne Köttbullar. Nam zawsze smakowały. Z tym większą satysfakcją odnotowujemy pojawienie się roślinnej, w pełni wegańskiej wersji klopsików, tym razem pod nazwą Huvudroll. Są równie smaczne jak ich mięsna wersja i trzeba przyznać dużo zdrowsze. To danie nie tylko dla wegan, warto spróbować i wprowadzić do stałej diety, w miejsce potraw z mięsa. 

Klopsiki roślinne Huvudroll nie tylko dla wegan

Klopsiki roślinne Huvudroll nie tylko dla wegan

Opracowane z myślą o miłośnikach mięsa, kulki roślinne wykonane są z białka grochu, owsa, ziemniaków i jabłek, a mięsny smak zawdzięczają dodatkom, jak grzyby, pomidory i pieczone warzywa. Nie zawierają żadnych składników pochodzenia zwierzęcego, co czyni je bardziej zrównoważonym wyborem, oczywiście odpowiednim dla diet wegańskich i wegetariańskich. Huvudroll można posmakować na miejscu, lub nabyć w sklepie i pofantazjować kulinarnie w domu.

Klopsiki roślinne Huvudroll IKEA z białka grochu, owsa, ziemniaków i jabłek

Klopsiki roślinne Huvudroll IKEA z białka grochu, owsa, ziemniaków i jabłek, mięsny smak zawdzięczają dodatkom, jak grzyby, pomidory i pieczone warzywa

Coraz większy wybór roślinnych zamienników mięsa pozwala nam całkiem swobodnie na zmiany w kierunku diety zrównoważonej, bez hodowli i cierpienia zwierząt, a także wszystkich szkodliwych dla środowiska aspektów z tym związanych. O roślinnym łososiu który smakuje i wygląda zupełnie jak prawdziwy już pisaliśmy, co prawda powstaje w Kanadzie, ale to tylko kwestia czasu, gdy pojawi się na naszych stołach.

Wegańska wersja klopsików roślinnych Huvudroll

Wegańska wersja klopsików roślinnych Huvudroll

Jedno jest pewne, bez zmiany nawyków i odejścia od hodowli zwierząt wyłącznie w celach kulinarnych nie cofniemy niekorzystnych zmian degradujących środowisko naturalne i niszczących klimat. Z jednej strony nowoczesna bio-technologia robi wiele, by zaoferować jak najlepsze rozwiązania zastępujące mięso produktami ze świata roślin, z drugiej nasze tradycyjne przywiązanie do mięsa zwierzęcego zniechęcają do zmian. Z tej pułapki całkiem łatwo możemy wyrwać się sami. Najlepiej tytułem próby zamówić porcję roślinnych klopsików Huvudroll w restauracji IKEA i cieszyć się wyjątkowym smakiem natury.

Klopsiki roślinne nie tylko dla wegan

Klopsiki roślinne nie tylko dla wegan

Masz uwagi. Napisz do nas :)

Zgłoś swój eko biznes. Napisz do nas