Klopsiki roślinne nie tylko dla wegan
Nasza przyszłość jest roślinna, nie tylko w wymiarze kulinarnym. Coraz więcej produktów "plant-based" w naszym otoczeniu oznacza coraz lepszą symbiozę i współpracę ze światem roślin. Natura to nasza najlepsza bio fabryka, która tylko czeka na nowe wyzwania.
Mięso roślinne smakuje coraz lepiej
Huvudroll Plant Balls można posmakować lub nabyć w sklepie IKEA i pofantazjować kulinarnie w domu
Każdy, kto odwiedził Szwecję lub choć raz robił zakupy w IKEA, miał okazję posmakować dań typowej kuchni szwedzkiej, jak łosoś czy klopsiki mięsne Köttbullar. Nam zawsze smakowały. Z tym większą satysfakcją odnotowujemy pojawienie się roślinnej, w pełni wegańskiej wersji klopsików, tym razem pod nazwą Huvudroll. Są równie smaczne jak ich mięsna wersja i trzeba przyznać dużo zdrowsze. To danie nie tylko dla wegan, warto spróbować i wprowadzić do stałej diety, w miejsce potraw z mięsa.
Klopsiki roślinne Huvudroll nie tylko dla wegan
Opracowane z myślą o miłośnikach mięsa, kulki roślinne wykonane są z białka grochu, owsa, ziemniaków i jabłek, a mięsny smak zawdzięczają dodatkom, jak grzyby, pomidory i pieczone warzywa. Nie zawierają żadnych składników pochodzenia zwierzęcego, co czyni je bardziej zrównoważonym wyborem, oczywiście odpowiednim dla diet wegańskich i wegetariańskich. Huvudroll można posmakować na miejscu, lub nabyć w sklepie i pofantazjować kulinarnie w domu.
Klopsiki roślinne Huvudroll IKEA z białka grochu, owsa, ziemniaków i jabłek, mięsny smak zawdzięczają dodatkom, jak grzyby, pomidory i pieczone warzywa
Coraz większy wybór roślinnych zamienników mięsa pozwala nam całkiem swobodnie na zmiany w kierunku diety zrównoważonej, bez hodowli i cierpienia zwierząt, a także wszystkich szkodliwych dla środowiska aspektów z tym związanych. O roślinnym łososiu który smakuje i wygląda zupełnie jak prawdziwy już pisaliśmy, co prawda powstaje w Kanadzie, ale to tylko kwestia czasu, gdy pojawi się na naszych stołach.
Wegańska wersja klopsików roślinnych Huvudroll
Jedno jest pewne, bez zmiany nawyków i odejścia od hodowli zwierząt wyłącznie w celach kulinarnych nie cofniemy niekorzystnych zmian degradujących środowisko naturalne i niszczących klimat. Z jednej strony nowoczesna bio-technologia robi wiele, by zaoferować jak najlepsze rozwiązania zastępujące mięso produktami ze świata roślin, z drugiej nasze tradycyjne przywiązanie do mięsa zwierzęcego zniechęcają do zmian. Z tej pułapki całkiem łatwo możemy wyrwać się sami. Najlepiej tytułem próby zamówić porcję roślinnych klopsików Huvudroll w restauracji IKEA i cieszyć się wyjątkowym smakiem natury.
Klopsiki roślinne nie tylko dla wegan