Kawa bez kawy Coffee Minus

Czarna kawa już samym aromatem zapowiada nagrodę dla naszych zmysłów, niosąc orzeźwienie i poprawę nastroju. Fakt, że ta chwilowa przyjemność z każdą filiżanką pogłębia niekorzystne zmiany klimatyczne nie dociera do nas tak szybko, jednak skutki od dawna odczuwamy już wszyscy. Pomysł na kawę alternatywną bez ziaren kawy ma duże szanse na sukces.

for Women, by Women

Kawa bez kawy Coffee Minus

Kawa bez kawy z roślin Coffee Minus smakuje jak prawdziwa kawa

Kawa bez kawy nie jest nowym pomysłem i choć u kawoszy nie wywołuje większych emocji, to pierwsze udane próby kawy alternatywnej dowodzą, że rynek jest gotów na takie rozwiązania. Patrząc perspektywicznie inwestycja w kawę bez kawy to dobry biznes, który najlepsze czasy ma dopiero przed sobą, przybywa alternatyw które coraz lepiej naśladują wszystkie zalety kawy prawdziwej, jak Coffee Free Coffee czy Atomo Coffee, bez szkodliwych dla środowiska skutków ubocznych. Przy pierwszych kłopotach z dostępnością czy cenami kawy te firmy będą w stanie uratować sytuację i pokazać prawdziwą moc alternatyw.

Kawa bez kawy instant jak prawdziwa Coffee Minus

Do produkcji kawy Coffee Minus wykorzystywane są składniki pochodzące z recyklingu, jak nasiona daktyli i pestki winogron

Ciekawą propozycją kawy bez ziaren kawy jest Coffee Minus, stworzona przez kobiety i dla kobiet, roślinna, bogata w składniki odżywcze i przyjazna dla planety alternatywa, która oferuje takie same satysfakcjonujące doznania jak tradycyjna kawa, ale przy znacznie mniejszym wpływie na środowisko. Przy mniejszej o 86% emisji gazów cieplarnianych, 94% mniejszym zużyciu wody i 92% mniejszym zużyciu gruntów w porównaniu do konwencjonalnej kawy Coffee Minus jest wzorowo ekologiczna.

Alternatywna kawa bez kawy Coffee Minus

Kawa bez kawy z przetworzonych, zrównoważonych składników, takich jak korzenie, nasiona i owoce

Do produkcji Coffee Minus wykorzystywane są składniki pochodzące z recyklingu, jak nasiona daktyli i pestki winogron oraz cała masa składników pochodzenia roślinnego w tym owoców, aby uzyskać ten sam smak co kawa prawdziwa, ale przy ułamku śladu środowiskowego. Zmniejszona o 50% zawartość kofeiny i dodatek L-teaniny, zapewnia zrównoważoną i trwałą energię przez cały dzień, bez typowych dla kawy tradycyjnej skoków ciśnienia i wahań nastroju. Stąd Minus w nazwie kawy, która ma orzeźwiać, dodawać energii i endorfin, bez zbędnego szaleństwa i skutków ubocznych.

Kawa bez kawy Coffee Minus z mniejszą o 50% zawartością kofeiny

Kawa bez kawy Coffee Minus z połową kofeiny i dodatkiem L-teaniny oraz wegańskiego białka

Ekstremalne zjawiska pogodowe i niebezpiecznie rosnące temperatury mogą już niebawem poważnie uszkodzić plantacje kawy Arabica i inne gatunki, co wystawia drugi najczęściej spożywany napój na świecie - kawę - na wysokie ryzyko. W tej sytuacji kawa bez ziaren Coffee Minus może odegrać ważną rolę ratunkową, pomagając stawić czoła kolejnym skutkom zmian klimatycznych i sprawi, że będziemy mogli nadal cieszyć się naszym ulubionym napojem.

Kawa bez kawy Coffee Minus z mniejszą zawartością kofeiny

Kawa bez kawy Coffee Minus z połową kofeiny, L-teaniny i wegańskiego białka, czyli płynna i zrównoważona energia bardziej przyjazna dla Twojego ciała, zmniejsza skoki kortyzolu.

Dzięki innowacyjnym procesom składników z recyklingu, alternatywnym uprawom i oddanemu żeńskiemu zespołowi naukowców Coffee Minus produkuje kawę bez ziaren, która bezpośrednio spełnia współczesne wyzwania klimatyczne. Zagospodarowanie odpadów i lepsze wykorzystanie zasobów to nasz podstawowy obowiązek, a jeśli przy okazji powstaje nowa wartość, jak Coffee Minus, to przynajmniej o naszą porcję kawy możemy być spokojni.

Masz uwagi. Napisz do nas :)

Zgłoś swój eko biznes. Napisz do nas