Jajka roślinne Zero Egg zdrowe dla ludzi, dobre dla planety
Życiodajne jajka towarzyszą człowiekowi od samego początku, a jaja kurze są najbardziej popularnym składnikiem potraw na świecie. Apetyt na jajka stale rośnie, ale pozytywne ekotrendy wykluczają jajka z farm przemysłowych, jako nieetycznie pozyskane i szkodliwe dla środowiska. Na szczęście mamy jajka na nową erę, lepsze dla wszystkich na ziemi, bo bez kur.
Żywność plant based podbija światowe rynki
Jajka roślinne Zero Egg zdrowe dla ludzi, dobre dla planety
Wreszcie. Roślinne zamienniki jajek kurzych mamy prawie na wyciągnięcie ręki. Ten sam wygląd, ten sam smak i konsystencja, zupełnie jak prawdziwe, tyle że wykonane z unikatowej mieszanki zdrowych białek roślinnych. Zadowolą miłośników jedzenia i szefów kuchni, dla każdego menu, a więc i dla nas. Roślinne jajka izraelskiej firmy Zero Egg mają wszelkie szanse zmienić na dobre nasze nawyki żywieniowe na lepsze, nie zmieniając menu. Uniwersalne w zastosowaniu, wszechstronne i ekonomiczne, to jajka ery zrównoważonej żywności.
Jajka plantbased Zero Egg nie tylko dla diabetyków
Dobre odżywianie, to zdrowy wybór i lepsze samopoczucie. Już 39% Amerykanów stara się aktywnie jeść więcej żywności pochodzenia roślinnego, coraz więcej osób wybiera posiłki zgodnie z wyznawanymi przez nich wartościami, dba o to, skąd pochodzi żywność i jaki ma to wpływ na otaczający nas świat. Ekotrendy w żywieniu zaczynaja grać ważną rolę w wyborach kulinarnych, bo zaczynamy rozumieć nasz bezpośredni wpływ na zdrowie i stan środowiska. Dociera do nas wreszcie, że zdecydowana większość jaj sprzedawanych w sklepach nadal pochodzi od kurcząt trzymanych w klatkach, pomimo oszałamiającej gamy opcji etycznych jaj od kur z wolnego wybiegu, z hodowli bez klatek, czy wręcz na pastwisku.
Wegańskie jajka niskotłuszczowe Zero Egg lepsze dla naszego zdrowia
Zalety alternatywnych jajek roślinnych odczuwamy sami, ale odczuje też nasza planeta. Jajko roślinne zużywa radykalnie mniej ziemi, wody i energii niż zwykłe jaja od kury. To łatwy wybór dla ludzi, którzy chcą dobrze, smacznie i zdrowo zjeść, bez całej zabawy ze skorupkami i sprawdzaniem, czy aby świeże. Dzięki jajkom roślinnym potrawa z jajek dla większej liczby osób na śniadanie czy lunch nie będzie już problemem. Jeśli rozważyć wszystkie zalety jajek Zero Egg, wybór stanie się jeszcze prostszy:
- Niskotłuszczowe
- Brak cholesterolu
- Wegańskie
- Niskokaloryczne
- Bezglutenowe
- Bez GMO
- Bez nabiału
- Certyfikat koszerności
Jajka roślinne Zero Egg to także spore oszczędności dla środowiska:
- 59% mniej CO2
- 93% mniej energii
- 92% mniej ziemi
- 93% mniej wody
Niskotłuszczowe jajka roślinne Zero Egg, bezglutenowe, bez GMO z certyfikatem koszerności
Zmiana nawyków żywieniowych i przejście na dietę opartą o produkty roślinne jak jajka Zero Egg ma same zalety dla nas i środowiska naturalnego, nie wymaga też wielkich poświęceń z naszej strony. Rośliny są doskonałymi współtowarzyszami Ziemi i chętnie na niej rosną, a żywność wytwarzana z roślin oszczędza ziemię, wodę i energię, pomaga też spowolnić zmiany klimatyczne, wytwarzając znacznie mniej odpadów i szkodliwych emisji. Zamieniając produkty pochodzenia zwierzęcego na roślinne, wkraczamy w erę zrównoważonej żywności i lepszej przyszłości dla planety. Jajka roślinne, jak Zero Egg, mogą być naszym małym codziennym wyborem i wkładem w zmiany w skali globalnej, bo przyszłość zależy przecież od nas.
Jajka roślinne Zero Egg to także spore oszczędności dla środowiska